Reg-Enor recept otthonra
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg nyers füstölt tarja
- 40 dkg száraz tarkabab
- 10 dkg árpagyöngy
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika
- 1 db hegyes erős paprika - ízlés szerint!
- 2 db paradicsom
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 Ek fűszerpaprika
- 1 kávéskanál feketebors
- 1-2 teáskanál parajdi só
Előkészítés:
Legalább 10 órával előbb a babot, árpagyöngyöt többszöri bő vízben megmossuk és a füstölt hússal együtt annyi vízzel beáztatjuk, hogy bőségesen ellepje. Nagy melegben hűtőben tároljuk!
Főzés előtt:
A zöldpaprikát és a csípős paprikát kicsumázzuk, a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés:
Fazékba öntjük a beáztatott babot és árpagyöngyöt, hozzáadjuk az összevágott hagymákat, fűszereket, zsírt, tűzhelyen felforraljuk, és ha tehetjük, lefedve a sütőbe tesszük és legalább 2-3 órát 150 C fokon sütjük. Keverni nem kell, az igazi zsidó sóletet nem is szokták. Persze az nem sertéshússal és zsiradékkal készül.