Hírek, érdekességek

Reg-Enor recept - Sólet füstölt hússal

Reg-Enor recept otthonra

Reg-Enor Sólet füstölt hússal recept otthonra

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg nyers füstölt tarja
  • 40 dkg száraz tarkabab
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika
  • 1 db hegyes erős paprika - ízlés szerint!
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 Ek fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 1-2 teáskanál parajdi só


Előkészítés:

Legalább 10 órával előbb a babot, árpagyöngyöt többszöri bő vízben megmossuk és a füstölt hússal együtt annyi vízzel beáztatjuk, hogy bőségesen ellepje. Nagy melegben hűtőben tároljuk!

Főzés előtt:

A zöldpaprikát és a csípős paprikát kicsumázzuk, a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés:

Fazékba öntjük a beáztatott babot és árpagyöngyöt, hozzáadjuk az összevágott hagymákat, fűszereket, zsírt, tűzhelyen felforraljuk, és ha tehetjük, lefedve a sütőbe tesszük és legalább 2-3 órát 150 C fokon sütjük. Keverni nem kell, az igazi zsidó sóletet nem is szokták. Persze az nem sertéshússal és zsiradékkal készül.